7 [трика] на първо място в търсачките

Днес, в динамичното развиващото се общество е необходимо да си актуален. Съществуват няколко метода за избор на ключови думи. Правилният подбор на думи определят видимостта ви в големите търсачки на интернет пространството като Google. Вижте 7 съвета за по-добро съдържание за да сте на първо място:

1.       Ключови думи в текста – потребителите търсят в търсачките по ключови думи. След като се наблюдава този процес вие задължително вплетете в текста ключовата ви дума. Важно правило в първите 300 думи трябва да имате три пъти една ключова дума. Търсачките разпознават всяка дума в текстовете, за да се индексира максимално добре тя трябва да присъства. Думите, които искате да се видят трябва да са в страницата ви.

2.       Кратки думи – опитай те се да определите ключови думи, които да бъдат под формата на словосъчетания. Избягвайте думи, които не носят съдържание като предлози, съюзи, частици като от, до, на, в и много други. Търсачката приема съдържанието ви като естествено, и не е опит за манипулация на търсенето. Потребителите ви ще останат с усещането, че съдържанието ви е създадено точно за тях. Например вместо „парфюм с аромат на жасмин“ да бъде „жасминов парфюм“.

3.       Максимален брой ключови думи – не прекалявайте с тях. При писане на текста направете го естествено и не употребявайте всички ключови думи в едно изречение, все едно ги изреждате. Направете естествен текст и думите, които са част от него да се забелязва от читателя.

4.       Използвайте дълги изречения – употребявайте три и повече думи в една фраза. Колкото по-дълги са изреченията, толкова по-бързо ще ви открият. Този трик е за потребители от тясно професионална сфера на услугите. Те търсят точно определена страница в търсачката и за това изписват по дълги изречения за да открият от първият път желаната информация.

5.       Добавете цифри – хубаво е в ключовите думи да добавите цена. Освен имената на продукта или услугата в съдържанието добавете цената му. Тук говорим са самата дума „цена“ и отделно в цифри цената на продукта. Ако търсим „луксозни подаръци“ добавете „луксозни подаръци цени“.

6.       Акцентирайте върху ключовите думи – добавете различен шрифт, оцветете ги в друг цвят, болднете ги направете различни думите. Можете да ги увеличите с по-голям шрифт за да се забелязват. Разбира се непрекалявайте и използвайте този похват умерено.

7.       Използвайте синонимни думи – не употребявайте една и съща дума всеки път. Използвайте синонимните на вашата ключова дума. Така търсачките няма да разпознаят опит за манипулация. В никакъв случай не използвайте отровни думи, които се ползват за сайтове с незаконно съдържание.

Проучете, разгледайте и насочете точните ключови думи за да достигнете до повече потребители. Дали ще е за информационна страница, профил на личност, сайт за пазаруване, фирмен сайт или медийна агенция похватите са едни и същи.

Христина Недева

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s