Усмивката е ключ към Успеха. Да се усмихваме с очи!

Усмихвайте се! Усмивката носи радост, заразява с положителна енергия, придава силна емоционалност и прави добро впечатление. Несъмнено усмивката носи положително послание. Когато човек се усмихва въздейства на аудиторията заразително. Да разгледаме усмивката от гледна точка на знаците, които тя ни носи. Как да разбираме коя усмивка е истинска и коя има прикрито намерение? Ако умеем да разпознаваме сигналите можем по-добре да преценим човека срещу нас.

Вижте 5 вида усмивки:

Smiling people

–          Усмивка с широко изразени и отворени устни – тя е истинската усмивка. Може да се разпознае като се наблюдава отворена горна и долна устна, напълно показани зъби. При искрената усмивка лицето светва бузите се опъват нагоре и устата се отваря максимално. Разпознава се жеста на леки бръчки в края на всяко око. Тази усмивка е истинска и винаги те зарежда с настроение. Цялата лицева част възприема формата на усмивката. При нея човек е искрен и открит.

–          Усмивка със затворени устни. Тази усмивка изглежда силно опънати устни без да показват зъбите. Краищата на устните образуват гънки, но без да повдигат бузите. Човек, който показва този вид усмивка прикрива чувствата си. Той не е искрен с вас и иска да заблуди с емоциите си. Очевидно е, че това което казва не е всичко. Опънатите устни са фалшивите усмивки.

–          Усмивка с покрита ръка – жеста говори за лъжа и подигравка към вас. Когато човек се усмихва под ръката иска да ни покаже скрита лоша емоция. Често се използва за прикрита подигравка срещу този, който говори.

–          Усмивка с приповдигната една устна – горната устна открива част или всички останали горни зъби, другата устна закрива долната част на зъбите. Изразява враждебно настроение, гняв. При тази усмивка много често се крие неискреност. В зависимост от начина на прилагане на усмивката може да носи послание и на задоволство от дадена среща или забавно учудване. Деликатните сигнали от усмивката могат да променят цялото послание към човек.

–          Неуместна усмивка – случва се при силна емоция. Често срещана при съобщаване на лоша новина или силно притеснение. Този вид усмивка е състояние на емоция и не изразява отношение към човека отсреща. По-скоро носи послание на голямо притеснение от получената информация или от разговора.

Усмивките са един неподправен метод за разпознаване на жестовете. Човек издава състоянието си именно с определени мимики и израз на лицето. За това е важно да можем, да разпознаваме езика на тялото, за да направим правилна преценка на ситуацията.

Бъдете винаги усмихнати, зареждащи и искрени. Усмихвайте се с очи!

Христина Недева

„Усмихвай се – това е ключът, който отключва всяко едно сърце.“ – Антъни Д’Анджело

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s