И ЩРАК с един бутон създаваме PR снимка

Разликата между PR снимка и професионална фотография?

Снимките при двата типа фотографии искат да покажат най-професионалния поглед на ситуацията пред обектива. Фотографът цели да представи по един успешен начин видяното и да пресъздаде красива картина. Изключително важно е ъгъла на заснемане, позицията на снимката и фокуса на дадения обект.

Професионалните фотографии целят да бъдат детайлни и да покажат изключително умение с фотоапарата и светлината. Тяхното въздействие към аудиторията е да визуализира максималното от заснетия обект.  Дали ще бъде природа, хора, сгради, исторически обекти и много други елементи фотографите оформят перфектния образ.

PR фотографиите имат за цел да покажат положителния имидж на продукт, услуга или организация. При заснемането на даден обект трябва да бъдат обхванати елементи от името на бизнеса или организацията. В снимката е необходимо да има логото на фирмата или организацията и обекта за заснемане.

Пример:

При продуктово заснемане основния фокус е това, която продавате и в близост до него марката. Задължително е името на марката да присъства в снимката.

Пример за организация:

При отразяване на събитие фокуса е действието – лидера, логата на организация и хора участващи в мероприятието. Никой не обича статични снимки. Те са отживелици. Актуални са снимките приканващи към действие. Читателите на статия или сайт искат да видят освен текст и снимка, която пресъздава разказа от случилото се. Чрез снимките целим да разкажем по най-добрия начин за нашето събитие.

Защо професионална фотогрimg_6231-01-copyафия?

Фото сесиите са необходими за акцентиране на различни елементи с изключително добър фокус. Всеки бизнес или организация е добре да има подобен вид снимки. Представянето в обществото е двигател на положителния имидж.

Съществуват различни примери:

–          ИТ бизнес

–          Политическа фигура

–          Обществена личност

–          НПО

–          Индустриалния бизнес

–          Фабрики

–          Шоу звезди

–          Общини и държавни институции

–          Рекламни агенции

–          Училища

–          Университети

–          И много други.

Професионалния фотограф има поглед над визията на снимката. Детайлното заснема е силното представяне на бизнеса или организацията.

Защо PR фотографии?

Днес, всеки един от нас прави PR снимки дали ще са под формата на selfie или пейзаж, ние всичките искаме да се представим по най-добрия начин. Благодарение на технологиите смартфона върши страхотна работа за успешно представяне в интернет. Какво  е необходимо ли? – визия за снимката, печатен материал /банер, брошура, визитка с логото/ и елементи за пълнеж на желаната снимка. Незабравяйте да експериментирате колкото повече снимки с различни елементи, толкова повече материал за публикуване.  За PR фотографиите се използва и професионален фотоапарат. Снимайте общо или детайлно, като внимавате да не заснемете отрязано лого или наименование.

Бъдете интересни и покажете своя продукт по различен начин. Ще се уверите, че нестандартното решение на снимката има успех.

20161020_112945

PR снимка или професионална фотография – препоръчвам и двете. Всеки бизнес или организация се нуждае от двата вида снимков материал. Това е нейният облик пред обществото. Предлаганата услуга не би била  по-добре представена от визуализиране в интернет пространството.

Разказвайте в снимки!

Христина Недева

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s