Бъдещето е вече тук – BMW i8 с ангелски криле

PR текстове са изкуство за всеки специалист. Да пишеш завладяващо е трудоемко начинание. Задачата на всеки един PR специалист е да умее да пресъздаде такъв материал, че да мотивира четящия към действие. Лесно е да опишеш нещо, трудното е да му вдъхнеш дух.

Текста трябва да се чете на един дъх, да те завладява още със заглавието. Първият ред е най-важен, защото цели да грабне читателя още в началото. След това го губиш в безкрайната информация.

Правилото на PR текстовете е да са кратки до 1 страница и да носят точното послание към публиката.

PR статиите има за гайки, винчета, колела, мотори и много други. Текста се отнася до масовата публика за това трябва да има по малко за всеки. Публикувам ви пример за PR статия на любимата ми кола:

Бъдещето е вече тук

BMW i8 с ангелски криле: Уникално модифицирано гърлено звучене на трицелиндров двигател

Най-новата интерпретация на спортен и дизайнерски оформен до съвършенство автомобил на баварските умове. Хибридният автомобил BMW i 8 съчетава оформена повърхност на принципа на Layering в екстериора и интериора, Full LED фарове и първите в света лазерни фарове в модел за серийно производство на пазара. Вратите на автомобила се отварят нагоре като криле на птица, за да осигури още едно усещане за скорост в небето. Спорният модел достига до 250 км/ч със скоростта на птица, той преминава от електромотор до високоефективен трицилиндров бензинов двигател с турбокомпресор с мощност 223 к.с. Конструкцията му е със plug-in hybrid системна мощност от 354 к.с., която позволява постигане на пробег от 35 км. изцяло на електричество. Замислен още на „чертожната дъска“ той се отличава с иновативна каросерия, новаторско оформяне на интериора за едно изключително интензивно изживяване. Баварецът има пет режима на управление, пътническа клетка от армирана във въглеродни нишки пластмаса. Зареждането на високоволтовата литиева-йонна батерия се осъществява от домакински контакт или обществени станции за зареждане. BMW i има опции за дистанционно следене и управление на процеса на зареждане чрез Remote App за смартфон. Хибридът на бъдещето е снабден с 20-инчови алуминиеви джанти. С появата на BMW i8 казват: „Бъдещето е вече тук!“.

В заключение PR специалиста създава история за своите читатели.

Автор на 3D изображението и текст:

Христина Недева

bmw

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s