10 правила за създаване на завладяващо съдържание

 1. Създавайте съдържание, което хората искат да споделят. Убедете ги да публикуват вашата информация. Съдържанието играе голяма роля при изграждане на цялостната концепция за реклама на организация или продукт. Звучи толкова лесно, но същевременно е толкова трудно.1452712576_selfie-72-dpi
 2. Събудете вътрешен нарцисизъм – включете хората като ги промотирате със собствените им имена. Хората обичат да бъдат споменавани. Не случайно са измислили selfie –то. Начин за показване на собствената идентичност само с един бутон.

 1. Популяризиране на мнения – най-добрият начин да започне разговор за твоята марка е като създадеш провокация за разговор. Нека аудиторията да бъде в един разгорещен разговор за или против. Пример е непрекъснатата война между Apple and Android.maxresdefault

 1. Изграждане на носталгия към миналото – всички обичаме спомените и разбира се да ги преживяваме на ново. Намерете спомен от миналото, който най-добре да приляга на вашата марка и изградете цялостна концепция за рекламна кампания. Чрез популяризиране на даден спомен създаваме носталгия и щастливо настроение на нашата публика. Пример е бирата ШУМЕНСКО ПИВО.
 2. shumensko3_600_870
 1. Извън стереотипа – развий сантиментално съдържание към продукта или организацията. Развенчай мит, който съществува в обществото. Хората обичат да докосваш сърцето им чрез прекрасните ноти на пианото.

 1. Бъдете скромни – продукта не е съвършен и хората не са, точно като тях и кампанията трябва да носи това послание. Всички правят грешки и всички могат да се извинят на клиентите си. Най-висшата форма е признанието на грешката и начините за справяне с последиците. Също като феникс попаднал в огъня, той се връща напълно прероден с нови сили.

 1. Създавайте безплатно съдържание –  информацията не трябва да съдържа снимки и линкове на ваши продукти. Безплатното съдържание е инвестиция на време за създаване на нещо потребно за хората. Бъдете новатори на съдържание, давайте съвети и много примери. Пример е МTEL Blog.
 1. Слушайте – потребителите или клиентите те задават въпроси. Обърнете им внимание, отделете нужното време да се слушате в обратната страна: От какво имат нужда? Какъв проблем имат? Вглеждайте се в социалните мрежи, търсене в уебсайта, разговори по телефона, коментари под постове и др.
 1. Уникално съдържание – да бъде полезно наситено с данни и конкретни решения.
 1. „Запретни ръкави“ – завладяващото съдържание няма да се създаде само, за това е нужно голяма самоподготовка и мотивация. Работа, работа и пак работа. Да бъдеш уникален днес е нужно да се информираш всекидневно за новостите. Света се развива всяка минута!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s