Езикът на тялото при жените – жестове и сигнали за ухажване

 

Жените използват повечето от основните жестове , с които си служат и мъжете, включително приглаждане на косата, пооправяне на облеклото, жеста с едната или двете ръце на хълбоците, изнасяне на стъпалото и извръщане на тялото по посока на мъжа, продължителния интимен поглед и по-честния визуален контакт.

Вълнението и интересът карат зениците на женските очи да се разширяват, а бузите да зарумяват.

Ето и техники за ухажване:

  1. Отмятане на главата – главата се отмята назад, за да се разпилее примамливо косата по раменете или в страни от лицето.
  2. Излагане китката на показ – сексуално заинтригуваната жена постепенно излага все повече и по-често гладката си кожа на китката пред погледа на потенциалния партньор. Открай време областта на китките се смята за една от най-силните ерогенни зони на женското тяло.
  3. Разтворени крака – когато мъжът излезе на сцената, жената разтваря краката си малко по-широко от нормалната им стойка, в която са били преди появата му. Жената прави този жест независимо дали е седнала или стои права.
  4. Полюляване на ханша – при наличие на сексуална заинтересованост жената полюлява ханша си малко по-подчертано, когато върви за да привлече вниманието.
  5. Къси погледи – с полупритворени клепки жената задържа погледа на мъжа достатъчно дълго, за да привлече вниманието му , после бързо отмества очи в страни. Тези погледи събуждат съблазнителното чувство, че скришом наблюдаваш нещо вълнуващо и същевременно тебе също те наблюдават скришом.
  6. Влажни открехнати устни – те действат като сексуална покана.
  7. Червило – използването на червилото техника, позната от хилядолетия, чиято цел е да привлича внимание и да въздейства под текстово на мъжа.
  8. Игра с цилиндричен предмет – поглаждането и обгръщането с пръсти на цигара, столче на чаша на вино, ръцете или какъвто и да било друг предмет ясно и недвусмислено издава, както се върти в подсъзнанието на жената.
  9. Кос поглед през рамо – заедно с това действие може да се добави разширените зеници, влажните открехнати устни, отмятане на главата, изложена на показ китка и много други действия, като всичко това има за цел да събуди интерес.
  10. Женските пози с кръстосани крака – при насочване на коляното единият крак е сгънат под другия, а коляното е обърнато по посока на мъжа, от когото жената се интересува. Със своята непринуденост и отпуснатост тази поза премахва напрежението и омекотява официалното звучене на разговора, пък и дава възможност за мимолетен показ на бедрата. Игра с обувката също издава непринудена и отпусната нагласа, а последователното пъхване и извеждане на краката , подлудява някои мъже. Други сигнали, които жените използват са бавното кръстосване и разкръстосване на краката пред погледа на мъжа, придружено от леко поглаждане на краката. Когато използва тези жестове, жената говори по-бавно, по-тихо и с по-нисък глас.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s