My CV

PIC_9663Автобиография

Моята кариера в областта на комуникациите започна преди 15 години.

В Национално Сдружение „Младежки Глас” съм учредител и участвам пряко в планиране на различни събития от 2007 година насам. Бях част от проектни дейности по Младежки информационен-консултативен център, Бургас „Гласът на младите”, към Национална програма за младежта (2012-2017) и информационен специалист по проекти ”Аз съм НЕзависим”, ”Казах НЕ на агресията”, ”Спри агресията, кажи ДА на доброто” и ”Стъпка напред за здравето” за периода 2018 – 2021 г. Дейностите включват спортни, консултантски, обучения по актуални теми, семинари, здравни кампании, кръгли маси по младежки проблеми и инициативи. Нашият общ успех за каузата на младите в България беше удостоен с национално-представителен статут, като най-мащабна организация в страната от Министерство на Младежта и Спорта и през 2017 г. ООН ни удостои със специален консултативен статус към Икономическия и Социален Съвет на Организацията на Обединените Нации (UN ECOSOC).
img_4254

Над 15 години съм част от организиране на мероприятия, граждански инициативи, семинари, кръгли маси. Изграждане на цялостния имидж на организацията в медиите, обществеността, работа с медийните канали. Графични дизайни на рекламни материали, ежедневно поддържане на страници и групи в социалните мрежи. Подготовка на рекламни материали за печат, комуникация с институции, партньори и симпатизанти.

През годините придобих и практически опит в редица български, и международни неправителствени организации, структури и общества, работещи за различни каузи, и с различни таргет групи от членове, последователи и партньори.  Обичам да се развивам и  да инвестирам в своето обучение, допълнителната квалификация и специализираните курсове са част от моята визия за усъвършенстване на опита ми.

Като Главен редактор на България Портали – Бургас Портал, София Портал, Варна Портал, Русе Портал и Пловдив Портал изградих опит в областта на ежедневния подбор на новини в онлайн пространството на порталите. Реализирах различни кампании за набиране на потребители и читатели в порталите и успешно съм осъществила две игри в социалните мрежи, анкетни проучвания на общественото мнение и ежедневна публикация на „добрата новина” в България.


img_4848Работата ми в Университет „Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас допринесе за моето професионално развитие, където имах възможност да инициирам определени дейности в изграждане на имиджа на една държавна институция в обществото, чрез целенасочена работа с медиите, социалните мрежи и вътрешната публика в организацията.


Хронология на професионалният стаж:

 • 2019 г. до сега – собственик на Агенция за връзки с обществеността „БЕЛЛИССИМА ПР” ЕООД / Belllissima PR Agency – FB @bellissima.pr.agency , TikTok @bellissima.pr.agency
 • 2019 г. – 2022 г. – PR на Община Сунгурларе, Област Бургас и на кмета на града. 
 • 2007 г. до сега – Ръководител отдел „Връзки с обществеността“ на Национално Сдружение „Младежки Глас” www.mg2007.bg
 • 2017 – 2019 г. – Експерт „Връзки с обществеността“ в немски и френски онлайн сайтове за мода, лайфстайл, интериорен дизайн и луксозни къщи.
 • 2017 г. – Експерт „Маркетинг и реклама“ в софтуерна фирма.
 • 2014 – 2016 г. – Главен Редактор България Портали. София Портал, Пловдив Портал, Бургас Портал, Варна Портал, Русе Портал.
 • 2013 г. – Експерт „Връзки с обществеността“ в МОЛ – Бургас – Търговско-развлекателен център.
 • 2010 – 2013 г. – Експерт „Връзки с обществеността“ в Университет „Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас.
 • 2009 г. – Репортер в ежеседмичен вестник „Бургаска поща“.
  14632885_10153765494405566_1614954581945696359_n